In een wereld waar muziek de ziel beroert en herinneringen tot leven brengt, staan onze helden als stralende sterren aan de hemel van onze herinneringen. Ze zijn de legendes die ons verleden kleurden en onze harten vulden met hun tijdloze klanken. Hoewel velen van hen ons ontvallen zijn of niet meer op de podia verschijnen, schitteren ze nog steeds in ons collectief geheugen.

Gelukkig, te midden van deze melancholie, rijst een heldere ster aan de horizon: de Tributebands. Ze zijn de bewakers van het vuur dat onze muzikale erfgoed levend houdt. Met hun passie en toewijding nemen ze ons mee op een reis door de tijd, terug naar de gloriedagen van onze geliefde artiesten en bands. En geen programma belichaamt deze geest van eerbetoon beter dan de legendarische ‘Battle of the Bands’.

Als een beschermer van herinneringen heb ik het voorrecht gehad om vele van deze Tributebands voor mijn lens te hebben. Met sommigen deel ik al jarenlang een band die dieper gaat dan slechts een klik van de camera. Het is een viering van passie en kunst, waarbij we samen de magie van muziek vieren.

Onder deze stralende sterren van het eerbetoon bevindt zich een bijzondere band genaamd Starman, een eerbetoon aan de legendarische David Bowie. Met Rias als frontman, straalt deze band een onnavolgbare energie uit die de essentie van Bowie vastlegt en ons meeneemt op een reis door zijn onvergetelijke repertoire. Ondersteund door een ensemble van getalenteerde muzikanten, creëren ze een atmosfeer die doordrenkt is van magie en nostalgie.

Ik herinner me levendig de keren dat ik Starman mocht aanschouwen en vastleggen op mijn camera. Of het nu was tijdens een bruisend festival of in de intieme setting van een theater, elke keer was een ervaring om te koesteren. De vonk die overspringt tussen het publiek en de band is onmiskenbaar, en het is hartverwarmend om te zien hoe mensen zich verliezen in de tijdloze klanken van Bowie’s muziek.

Ik kijk reikhalzend uit naar de volgende ontmoeting met Starman, want elke keer voelt als een hereniging met een oude vriend. Hun muziek resoneert in mijn ziel, en ik ben altijd bereid om me opnieuw te laten meevoeren door de betoverende wereld die ze creëren. Dus ja, Starman mag me altijd bellen – want mijn camera en ik staan altijd klaar om hun stralende momenten vast te leggen en te delen met de wereld. Lang leve onze helden, lang leve de Tributebands die hun erfenis levend houden!