1WAYWIND is een magazine dat er niet zou zijn geweest als de PALINGSOUND niet had bestaan. Palingsound, een term die ontstond doordat Cats manager Buys steevast met een pondje paling de studio bezocht ter promotie van een nieuwe plaat van zijn artiesten.

Het magazine was er niet direct, eerst was er het boek; “De geschiedenis van de Palingsound, One Way Wind’, waarvoor ik enkele foto’s mocht leveren.
In navolging van het boek ontstond het magazine.
Dat het magazine nu stopt, betekent niet dat de Palingsound stopt, altijd zal er een nieuw initiatief ontstaan dat te herleiden is naar het begin, The Cats.
Dat we eigenlijk niet zonder die sound en fantastische muziek kunnen bewijst wel de vele succesvolle tributebands en andere initiatieven. Zo hadden we bijvoorbeeld 10 jaar lang The Mon Amour band, waarmee ik jaren ben opgetrokken en een mooi document in de vorm van de CD/DVD 50 jaar Palingsound heb mogen maken.
En sinds 2019 is er de Evergreen Top 1000 live, met veel muziek uit Volendam en met verteller Arnold Muhren.
En dan hebben we ook nog twee fantastische bands, Cats Aglow & The Tribute to The Catsband.
Kortom, we worden verwend als liefhebber van de Palingsound en dat zal nooit veranderen.
De glorietijd van de Palingsound heb ikzelf gemist, maar de laatste jaren maak ik er als huisfotograaf van alle genoemde acts meer dan deel vanuit en daar ben ik trots op.

Michel en Johan bedankt voor jullie inzet al die jaren.

The Mon Amour Band

The Cats Aglow

Tribute To The Cats Band