The Billy Joel Experience turned the lights back on. 

Voor mij starte mijn liefde voor de muziek van Joel met het album ‘Songs at the Attic’ dat ik voor weinig op de kop tikte op een rommelmarkt ergens begin ’80.  Dat album heb ik echt grijs gedraaid en later op tape op mijn Sony walkman, het zit dus in mijn kop van voor naar achter. 

Na dat album ben ik de verschillende LP’s gaan shoppen en heb ik mij het repertoire eigen gemaakt, maar de meester zelf heb ik nooit live gezien. Dat hoeft nu dus ook niet meer, want we hebben Alexander Broussard met zijn fantastische band The Billy Joel Experience.

Ik heb het geluk hem nu twee keer te mogen zien spelen, de eerste keer met een groep vrienden in het theater in Hoorn en de tweede keer als fotograaf in FG-Live in Heerhugowaard. Na de show in het theater nog een CD gescoord met daarop een aantal stukken die ook op Live at the Attic staan, hij snapt het dus 😉
Zonder dollen, de grote hits zijn natuurlijk niet zomaar hits geworden, Pianoman, Honesty, The Longest Time en She’s Always a Woman, niet zomaar liedjes. Echter, voor mij kan niks op tegen de energie van het ‘Attic album’ en The Billy Joel Experience weet die energie verdomd goed neer te zetten.
De toegift van de show is ‘New York State of Mine’ dat kan geen toeval zijn.

Alexander thanks for the shows, I loved these days.