Sinds maart leven wij in een door Corona beheerste wereld. En dat zie je en dat voel je overal. De Dijk was opeens angstig leeg, toeristen bleven weg en zelfs toen de Halve Maen lag te pronken in de haven, kon je er een kogel afschieten. Prachtig om te fotograferen, maar voelbaar pijnlijk bij het zien van de lege dijk, lege horeca en uitgestorven winkels. Het altijd bruisend Volendam was in stilte gehuld.

Inmiddels is het september en leeft het virus weer helemaal op, zelf heb ik mijn schoonvader aan het virus verloren. Mijn schoonvader was net als velen groot fan van The Cats, liep graag zijn rondje over de Dijk en heeft menig visje naar binnen laten glijden, maar voor mij is hij de verpersoonlijking van het virus, we zijn veel mensen kwijtgeraakt onderweg, bedrijven gaan kapot en mensen zijn hun banen kwijt.

Artiesten kunnen niet meer optreden en deze fotograaf kan zijn geliefde vak nog maar af en toe uitoefenen.
Een Kees Plat op de bühne met een mondkapje op, dat ziet er toch niet uit? Wat nog het meest in de buurt van normaal kwam, was het dubbele optreden van Mell & Vintage Future tijdens het Zomertheater in Den Bosch.

750 bezoekers per show en bijna festival sfeer, maar mondje dicht en blijven zitten.

Laten we hopen dat we spoedig weer terug kunnen functioneren zoals voor het virus, GORTIG weer in het teken staat van muziek en hier de mooiste foto’s daarvan te bewonderen zijn.

Mell

Tribute To The Cats Band

Mell & Vintage Furure