Frank Boeijen, Dat was een tijd geleden zeg . . .

Mijn eerste kennismaking met de muziek van Frank Boeijen gaat lang terug, begin jaren ’80 zelfs. Destijds lazen wij thuis De Parool en in de krant stond een oproep dat je kaarten kon winnen om aanwezig te zijn bij een dag van Tina, wist ik veel dat dat een meidenblad is . . .
Op deze dag traden 4 bands op, Drukwerk (mijn eerste kennismaking) Dolly Dots (daar was elke jongen gek op op die leeftijd) De Dijk en de Frank Boeijen Groep.

De Frank Boeijen Groep, dat was wat zeg, de dagen erna gelijk twee albums gekocht, want ik was verkocht. Dat ik als een van de weinige jongens in de zaal was mocht mijn pret niet drukken.
De jaren erna menig theaterconcert bezocht en altijd goed!

En hoe gek eigenlijk, ik zit nu al ruim 20 jaar in de muziek met fotografie en nooit eerder had ik de gelegenheid om Frank te fotograferen en zijn shows heb ik ook al jaren niet meer bezocht. Ik kom al zo vaak in theater, dat privé de behoefte om eens naar een show te gaan gewoon minder is dan ‘vroeger’.

Ik werk met regelmaat voor Schouwburg Het Park in Hoorn en op 1 mei speelde Frank in de grote zaal. Voor wat sfeerfoto’s op de socials was ik aanwezig voor wat foto’s. Met vriendelijke toestemming van de stagemanager kon ik vanaf een vaste plek wat beeld schieten.
Zo leuk om dat te zien dat de schouwburg op 8 stoelen na vol zit en er eigenlijk weinig is veranderd. Zijn manier van optreden is identiek, de muziek en dan vooral de teksten staan centraal en dat bevalt het publiek zichtbaar goed.

Ik vond het erg leuk om de man aan het werk te zien, nu met heel andere ogen als die jonge Gort jaren geleden!