7 maart 2020 onwetend dat het mijn laatste normale concert zou worden dat ik zou gaan fotograferen, reed ik met Wolter naar P3 in Purmerend. Een week ervoor hadden we zijn videoclip opgenomen in een volle kroeg en ‘s avonds in Katwijk was Wol nog de afsluiter van een Hollandse avond. 

In Katwijk hadden we het er na afloop nog over dat het misschien handig zou zijn als hij wat minder tussen de mensen zou gaan en niet meer zou knuffelen, want dat Corona kwam toch wel dichterbij…..Maar terug naar de avond van het concert. Wolter stond voor het eerst met een nieuwe samenstelling van de Kroesband op de bühne. De zaal was goed gevuld en de sfeer was oppermachtig. Het spreekwoordelijke dak ging er weer af en is rond deze tijd waarschijnlijk net hersteld. Wat verre van hersteld is, is dat nare virus dat sinds die tijd heel Nederland in haar greep heeft en horeca en heel muziekland stijf op slot houdt.

Dat dit nu exact een jaar geleden is, had niemand verwacht en de pijn is voelbaar bij iedereen die zakelijk bij de entertainmentindustrie is betrokken, de rek was er al een hele tijd uit, maar nu het nieuwe kermis en festival seizoen voor de deur staat is het alleen maar hopen dat we straks weer iets kunnen. De uitgestelde theatertour van Wolter staat weer  op losse schroeven en de buiten concerten in Caprera en het Amsterdamse Bos theater komen angstig snel dichterbij.

Er is goede hoop dat we snel weer wat mogen doen, het testen en vaccineren werpt stap voor stap haar vruchten af, dus laten we hopen dat we straks weer van live muziek kunnen genieten. Voor de fans, de artiesten, maar vooral voor alle bedrijven die het water tot over de lippen staat en snakt naar hun werk.

Het is ook mij inmiddels te Gortig geworden . . .

Wolter Kroes band

Wolter Kroes

Wolter Kroes band