Het grootse afscheid van Rob De Nijs in het uitverkochte Ziggo Dome zal nog even blijven nadreunen bij 14.000 aanwezige fans, maar ook de velen die er niet bij konden zijn.
Na de aankondiging, dat vanwege de Parkinson hij zijn zang carrière zou gaan afsluiten, is er veel gebeurt. Niet alleen zou door Corona de geplande afscheidstournee in het water vallen, maar ook de invloed van zijn ziekte zou haar sporen nalaten op de gezondheid van de nog altijd populaire zanger.
Eerst was er in Vlaanderen het uitgestelde afscheid in het, ook al, uitverkochte Sportpaleis. En daarna wilde Rob absoluut nog afscheid nemen van zijn trouwe Nederlandse publiek. Dat afscheid kwam er ook, na helaas ook weer te moeten worden uitgesteld.
Maar, uitstel werd geen afstel en op woensdag 22 juni 2022 schreef Rob, bijgestaan door zijn vrouw, band, gastartiesten en een zaal vol familie, vrienden, relaties en heel veel fans GESCHIEDENIS!
Na een lange carrière van ruim 60 jaar valt het doek en heeft Rob zijn indrukwekkendste concert uit zijn carrière gegeven, helaas voor de fans; Wel voor het laatst!
Bij opkomst werd Rob verwelkomt met een staande ovatie, iets dat deze avond nog talrijke malen zou gebeuren, een avond met eigenlijk uitsluitend hoogtepunten.
Om de avond vlekkeloos te laten verlopen was een mix van gastoptredens afgewisseld met uiteraard Rob zelf gepland. Die mix bleek succesvol, de artiesten zongen stuk voor stuk klassiekers uit Rob’s grote oeuvre en dat maakte deze avond niet alleen het afscheidsconcert, maar het werd zelfs een muzikaal eerbetoon.
Deze avond gaat de boeken in, ik kan mij niet voorstellen dat er dit jaar nog iets op de bühne gaat plaatsvinden met meer impact dan deze avond. Een avond met uitsluitend hoogtepunten en om daarin hoogtepunten in benoemen is eigenlijk onmogelijk, maar het duet met Pascal Jacobsen ‘Zonder jou’, De hilarische act van Sanne Wallis de Vries, de dankbuiging met bloemen van zijn zoontje en de toegift die perfect ging, maakt toch die extra tranen los, soms van het lachen en soms van het huilen, want zoals Rob het zelf zo treffend verwoorden, ik sluit af met mijn laatste hit, maar nu Wel voor het laatst!
Rob, bedankt voor jarenlang muziekgeschiedenis schrijven, 600 prachtige liedjes, schitterende teksten en voor mij persoonlijk het feit dat ik 10 jaar jouw fotograaf mocht zijn bij mooie producties groot én klein.
Dank je wel!
In de dagen voor het concert ontving Rob uit handen van Freddy Kompier het eerste exemplaar van mijn foto uit de serie ‘Limited Editions‘,
De cirkel is rond, vanaf nu gaan we genieten van alle mooie liedjes en de vele duizenden foto’s. Af en toe zal ik er vast wel eens wat gaan plaatsen.